Töltsd meg akár Nutellával, kakóval, túróval, vagy lekvárral, az íze fantasztikus lesz! Jó étvágyat kívánunk!
Hozzávalók:
| 20 dkg liszt | 1 csipet só |
| 2 db tojás | 0.75 dl olaj |
| 3 dl tej | kevés olaj (sütéshez) |
| 2 dl szénsavas ásványvíz |
Tápérték (1 adag):
| 405 kcal energia | 22,4 g zsír | 39,1 g szénhidrát | 10,6 g fehérje |
Elkészítés
1. A palacsintatészta elkészítéséhez keverőtálba töltjük a tejet. Hozzáadjuk a tojást, az olajat, a csipet sót, és alaposan összekeverjük. Használhatunk hozzá robotgépet is.
2. Hozzámérjük a lisztet, és sűrű, krémszerű tésztát keverünk belőle. Végül hozzáadjuk a szódát, vagy a szénsavas ásványvizet is.
3. Nagyon fontos, hogy csomómentesre keverjük a palacsintatésztát. Sütés előtt pihentessük legalább 10-15 percet.
4. Az első palacsinta sütése előtt a forró serpenyőbe egy kevés olajat öntünk (a következő palacsintáknál erre már nincs szükség, maximálisan elegendő, ami kisül a tésztából), és kisebb merőkanálnyi adagot öntünk rá a tésztából. Hagyjuk, elterülni a serpenyőben.
5. A palacsintákat egyenként kisütjük mindkét oldalukon.
6. Ízlés szerinti töltelékkel töltjük és feltekerjük, vagy hajtogatjuk. Megszórhatjuk porcukorral is, de nagyon jól illik hozzá a csokoládészósz és a vaníliasodó is.

0 hozzászólás